Iso Kirja -opisto

Helluntaiherätyksen raamattuopisto, Iso Kirja -opiston edeltäjä, perustettiin Paimioon vuonna 1952. Opisto muutti uuteen paikkaan vuonna 1959, ja siellä pidettiin vuosikymmeniä raamattukursseja, jotka kestivät muutamista viikoista muutamiin kuukausiin ja keskittyivät pätevyyden saavuttamiseen käytännön evankelioinnissa. Vuodesta 1983 lähtien raamattuopisto on isännöinyt vuotuista helluntaiherätyksen kesäkonferenssia. Opistolle ostettiin toinen keskus vuonna 1981. Yhdessä Fida Internationalin kanssa siellä aloitettiin lähetyskurssit. Opisto muutti Keuruulle vuonna 1990 ja kaikki toimet keskitettiin sinne. Alue nimettiin Isoksi Kirjaksi.

Iso Kirja -opisto on yksi useista yksiköistä, joihin Ison Kirjan koulutus- ja konferenssikeskus on järjestetty. Muut koulutuskeskukseen kuuluvat yksiköt ovat Suomen Global University, nuorisotoiminnot sekä hallintotoimisto.

Iso Kirja -opistossa aloitettiin 1980-luvun loppupuolella koulutuksen uudistaminen. Vuonna 1994 päätettiin aloittaa B.A.-opintoihin tähtäävät opinnot. Iso Kirja aloitti kansainväliset vaatimukset täyttävät opinto-ohjelmat, kun Global University, etäopiskeluun erikoistunut yliopisto ja Iso Kirja sopivat yhteistyöstä. M.A.-tason koulutusta on tarjottu vuodesta 1999 lähtien.

Vuonna 1995 Iso Kirja -opisto sai Suomen opetusministeriöltä kansanopisto-oikeudet. Tällä hetkellä n.150 seurakuntaa kuuluu Iso Kirja -yhdistykseen, joka ylläpitää opistoa. Opisto on kouluttanut työntekijöitä lähinnä helluntaiseurakuntiin viimeisten viidenkymmenen vuoden aikana. Vuonna 2004 Walesin yliopisto vahvisti kaksi Isossa Kirjassa tarjottavaa koulutusohjelmaa.

TOIMINTAPERIAATTEITA


PERUSTEHTÄVÄ

Iso Kirja palvelee yksilöitä, seurakuntia ja yhteiskuntaa. Se tarjoaa Raamatun opetuksen ja helluntaikristillisen arvomaailman pohjalta koulutus- ja virkistysmahdollisuuksia. Tavoitteena on oman kutsumuksen löytäminen ja toteuttaminen sekä seurakuntien hyvinvoinnin edistäminen.

TOIMINNAN ARVOT

    * Raamattu-uskollisuus
    * Pyhän Hengen persoonallisen toiminnan korostaminen
    * Kristittynä ihmisenä kasvaminen
    * Seurakuntayhteyksien vaaliminen
    * Yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja kansainvälisyys


Internet-sivut:  http://www.isokirja.fi